skip to Main Content

Sourcingsoftware onmisbaar voor goede talentpooling

Ben jij nog uren bezig met LinkedIn afspeuren naar kandidaten? Dat moet en kan anders. Je hebt vast wel eens van sourcingsoftware gehoord of je maakt er al gebruik van. Wat is het precies? Wat kan het je opleveren? Is sourcingsoftware onmisbaar voor goede talentpooling? 

Er gaat veel kostbare tijd verloren tijdens het zoeken naar potentiële kandidaten. Een search- en sourcetool zorgt ervoor dat het tijdrovende en repetitieve werk voor je wordt gedaan. Zo kun jij je volledig focussen op je kandidaten en ze de aandacht geven die zij verdienen.

Van een search- en sourcetool kun je het volgende verwachten:

  • Aan de hand van jouw vacatures en zoekprofielen vindt de tool potentiële kandidaten vanuit LinkedIn dan wel Jobboards.
  • Ervaren copywriters kunnen het schrijven van InMails van je overnemen en het eerste contact wordt automatisch gelegd. Ook vervolgberichten kunnen geautomatiseerd worden.
  • De gevonden potentiële kandidaten worden vanuit jouw eigen LinkedIn-account benaderd. Er is dus direct contact tussen jou en de kandidaat én dit vergroot je netwerk.
  • Geschikte kandidaten worden opgeslagen in jouw CRM of ATS. Zo kun je meteen na een match aan de slag met de kandidaat.
    – Gebruiken jullie nog geen ATS, maar willen jullie dat wel? Neem contact met ons op!
  • Er is een continue stroom aan nieuwe kandidaten, aangezien de tool aan blijft staan zolang jij wilt.
  • Je wordt op de hoogte gehouden van hoe de campagne verloopt en je kunt te allen tijde de tool bijstellen.

Talentpool opbouwen

Eén van de voordelen van een search- en sourcetool is dus dat geschikte kandidaten meteen worden opgeslagen in jouw CRM of ATS. Hierbij is het belangrijk om tijdens het sourcen, wat software dus voor jou kan doen, labels of tags toe te voegen aan potentiële kandidaten. Dan komt de kandidaat automatisch in een bepaald ‘bakje’ in jouw CRM of ATS.

Dit bakje is een talentpool. Hiermee kun je in de toekomst degenen die in deze pool zitten heel gericht content toe sturen. Tags, filters en contacthistorie zorgen ervoor dat iedereen die toegang heeft tot deze systemen, doelgroepgericht kan communiceren met potentiële kandidaten. Bulkmails zijn dus verleden tijd. Je verzendt geselecteerde berichten per doelgroep en straalt zo oprechte interesse uit. Zonder sourcingsoftware kun je dit ook realiseren, maar dit kost je een hoop tijd, moeite en dus geld. Hoe fijn is het als alles in één systeem geautomatiseerd kan worden?

Bovendien is het AVG-reglement goed te managen vanuit een actieve talentpool. Met één druk op de knop vraag je alle talenten opnieuw of ze in de pool willen blijven. Zo ben je altijd voorbereid op onverwachte audits.

Wil je een goede talentpool opbouwen? Begin dan met effectief sourcen met sourcingsoftware. Op naar een gestroomlijnd proces.

Fijne sourcingsoftware bedrijven

Is sourcingsoftware onmisbaar voor goede talentpooling? Ja dus! Er zijn verschillende bedrijven die sourcingsoftware bieden. Je kunt bijvoorbeeld denken aan Kandido, Soorce, Employbrand of Brockmeyer. Wij adviseren altijd bij verschillende partijen een gesprek in te plannen. Er is altijd meer mogelijk dan je denkt en vergelijken is altijd fijn!

Wil je een keer sparren over sourcing of andere recruitmentonderwerpen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

    Back To Top